• Barn till föräldrar som förvärvsarbetar, studerar, eller deltar i rehabiliteringsåtgärder har rätt till barnomsorgs- plats under "arbetstid".
  • Barn i ålder 1-5 år, vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga har rätt till barnomsorgsplats 15 tim i veckan.
  • Alla 3-5 åringar garanteras 15 timmar avgiftsfri förskolepedagogisk verksamhet under skolans terminer.
  • Syskon till barn som redan har en plats p?förskolan får förtur i kön.
  • Barn som har lämnat sin plats av olika skäl men som åter vill börja igen får förtur i kön.
  • Avgiften för en plats följer den kommunala med möjlighet till reducering i proportion till egna arbetsinsatser (Se vidare under rubriken Förskolan)
  • Avgift betalas även om barnet under en viss tid inte utnyttjar platsen t.ex. vid semester, lov, sjukdom, inskolning eller d?barnet lämnas färre timmar än den tid som avtalats.
  • Barnet ska ha ledigt samtidigt som föräldrarna har semester, ferie, lov eller uppehåll. Detta gäller även barn till föräldralediga eller arbetslösa föräldrar.
  • När en barnomsorgsplats önskas sägas upp skall detta ske senast 2 månader innan barnet slutar.
    replica rolex sale
    cartier replica uk